Henna van Hennali

Hennapasta

Hennali staat voor duurzaamheid en eerbied voor elkaar en onze omgeving. Daarom maakt Hennali vrijwel uitsluitend gebruik van biologische of fair trade producten. Zo zijn de hennapoeder, henna olie, henna fixeersap en eventuele lunch geheel biologisch, de watten fairtrade en tissues gemaakt van gerecycled materiaal. Hennapasta van Hennali is 100% natuurzuiver en veilig voor de huid. De precieze bereidingswijze kunt u leren tijdens een workshop!

NB: hennapasta gemaakt van natuurzuivere hennapoeder geeft een intens roodbruin kleurresultaat en blijft weken zichtbaar op de huid. Haren worden door natuurzuivere henna gevoed en versterkt. De pasta moet altijd meerdere uren intrekken en is slechts enkele dagen houdbaar. Helaas is veel hennapoeder van slechte kwaliteit en heeft daardoor weinig kleurkracht. Om de kleur te versterken, het intrekproces te verkorten en om hennapasta’s voor langere tijd te conserveren worden allerlei synthetische stoffen toegevoegd. Deze kunnen schadelijk zijn voor de huid en haren. Hennapasta’s met een korte inwerktijd, met lange houdbaarheidsdatum, en waarvan de versiering verdwijnt bij scrubben of wassen zijn nooit natuurzuiver. Pas vooral op met zwarte hennapasta. Dit is vaak helemaal niet gemaakt van hennapoeder en bevat bijna altijd PPD (parafenyleendiamine), wat ernstige allergische reacties kan veroorzaken. Natuurzuivere hennapasta is alleen af te raden voor mensen met de zeldzame stofwisselingsziekte G6PD. Geef het ook aan wanneer u overgevoelig bent voor citroenzuur, dan wordt een citroenzuurvrije hennapasta gebruikt.

Gebruik enkel natuurzuivere hennapoeder en vers bereide hennapasta’s, voor zowel versieringen als het kleuren van haren. Hier kunt u veilig en onbeperkt van genieten!

Aanbrengen

Hennapasta kan worden opgebracht met een hennaspuit (Marokkaanse techniek) of hennacone (spuitzakje, Indiase techniek). Hennali werkt voornamelijk met hennaspuiten, want deze zijn herbruikbaar. Na het opbrengen van de henna moet deze ongeveer 20 minuten drogen. Daarna kan henna fixeersap aangebracht worden, waardoor de henna niet uitdroogt en kleurstof blijft afgeven. Vervolgens wordt de versiering ingepakt met watten en een plastic beschermlaag. Nu moet de henna minstens 3 uur drogen, maar het liefst de hele nacht. De volgende dag kan de pasta van de huid geschraapt worden. De versiering moet zo min mogelijk in contact komen met water, vooral op de eerste dag. De huid moet daarnaast regelmatig ingewreven worden met pure koudgeperste olie, als argan-, avocado- of amandelolie. Zo blijft de versiering het langst intens van kleur.

Kleurresulaat

Hennapasta kleurt het donkerst op plekken waar de huid ruw is, als de handpalmen en voetzolen. Daar kan de kleurstof het diepst in de huid trekken. De kleur van een versiering is eerst oranje. Gedurende de dag zal de kleur steeds donkerder worden. De derde dag heeft de versiering pas haar diepste kleurresultaat bereikt en zijn details van het ontwerp het duidelijkst zichtbaar. Elke huid is anders, en het kleurresultaat verschilt dan ook per persoon. Hoe droger de huid, hoe donkerder de versiering wordt en hoe langer deze blijft zitten. Gemiddeld duurt het 3 tot 4 weken voordat een versiering helemaal is vervaagd.